Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Bíztass, Szurkolj a Rabócsiringen!

2012.08.19

 

A hazai szurkolók bíztatására nagy szükség lesz!

 

Minden idők legnagyobb csatáival fűszerezett nemzetközi Drift versenye várható augusztus 25-én a máriapócsi RabócsiRingen. Európa legerősebb sorozata a Drift Allstars érkezik hazánkban és a keleti blokkot átölelő EEDC bajnokság futama, is ezen a napon kerül megrendezésre. A rendezvény főszervezőjét Béres Szabolcsot faggattuk a részletekről.

 

A nemzetközi sajtó és média képviselői is kiemelt figyelemmel kísérik az augusztus 23-án induló Trackwood Drift Festivalt. Köztük az autó-motor sport legnagyobb tudósítói is eljönnek majd Magyarországra, kiket várhatunk pontosan?

 

Profi fotósok és videósok fognak érkezni az OMGDrift csapatától, akik a világ legjobb versenyeire szoktak ellátogatnak. Itt lesz a drifted.com (www.drifted.com)  az egyik leghíresebb drift portál, valamint a Speedhunters, (www.speedhunters.com) akiket talán nem kell már bemutatni senkinek. Ezen kívül Litvániából a TopGear képviselője, valamint Bulgáriából az ország legnagyobb autós portál főszerkesztője is tiszteletét teszi nálunk.

 James Dean (IRL) – Mazda FD RX7 / SR20DET (500LE)


 


Mekkora nemzetközi mezőny várható? Milyen országok versenyzői érkeznek, akik még soha nem voltak hazánkban?

 

A keleti régióból, Oroszországból, Lettországból jönnek olyan versenyzők, akik még soha nem voltak nálunk, míg a Drift Allstars sorozatban versenyző angol, ír pilóták is első alkalommal járnak majd Magyarországon. A szomszédos és a megszokott országokon kívül, pedig Finnországból és Spanyolországból is érkeznek pilóták.

 

Hogy érzed, meg fog dőlni a hazai rekord az indulók tekintetében?

 

A rekord úgy érzem nem fog megdőlni, viszont az autók minőségében és technikai tudásában minden eddiginél komolyabb felhozatal várható, ami egy újabb rekord!!


A 3 napos Trackwood Drift Festival milyen programokkal indul? Úgy hírlik a magyar versenyzők mellett a külföldi zarándokok autói is meg lesznek áldva a máriapócsi templomtéren.

 

Igen, valóban így lesz, a pénteki edzésnap után városi felvonulás veszi kezdetét, és este ½ 8-kor vagyunk hivatalosak a Görög Katolikus Egyház előtti térre. Itt a polgármester köszöntője után kerül sor a versenyzők és azok autóinak atyai áldására. Számunkra ez óriási megtiszteltetés!

 

A szombati napon lényegében több verseny kerül megrendezésre?

 

A programterv szerint a két nemzetközi futam mellett a hazai Night Drift sorozat utolsó bajnoki pontjai is ezen a napon kerülnek kiosztásra, itt fog eldőlni tehát, hogy ki lesz a magyar éjszakai drift versenyek összetett bajnoka. Természetesen a figyelem központja várhatóan a Drift Allstars valamint az EEDC TOP32 csatáira fog összpontosulni, így szerencsére hosszú éjszaka elé nézünk.

 

Az eddig nevezett külföldi versenyzőket elnézve hazájukban többszörös bajnokok érkeznek, akik a világ élmezőnyébe tartoznak. Megemlítenél pár pilótát ezek közül?

 

A legismertebbek közül talán az ír James Deane többszörös ProDrift és Drift Allstars bajnokot, az angolok kedvencét Dan Chapmant, valamint a finn Juha Rintanent érdemes kiemelnünk. Ők gyakorlatilag már bejárták a világot. Nem szabad azonban elfeledkezni az orosz Alexey Golovnia-ról, a legtávolabbról érkező Ivan Kurenbin csapatáról, és az ukrán Dmitriy Illyuk is okozhat még meglepetést.

 
         Dan Chapman (UK) – Nissan PS13 /Chevrolet LS1 V8 (650LE)

 

Mit várhatunk a magyar versenyzőktől? A pálya rutinunk talán ellensúlyozni tudja majd a technikai hátrányunkat?

 

Egyrészt a pályarutin, másrészt az idén megújult nyomvonal mindenképpen a mi előnyünket szolgálja. A hosszú fallal övezett íveken úgy gondolom, nehezen tudják majd lekövetni a kanyarokban, lassabban mozgó magyarokat. Talán ehhez nem annyira vannak hozzászokva, csak úgy, mint a bukótér nélküli versenypályákhoz. Ha a srácok nem hibáznak, van esélyük bárki ellen.

 

Lóerő tekintetében azt már lehet tudni, hogy ki érkezik a legerősebb autóval?

 

Ha jól tudom 700Le és 850nm-el rendelkezik Juha Rintanen Nissan S14-es autója, de lehet, hogy a titkos orosz favoritok ezen is túltesznek majd.

 

 
                Juha Rintanen (FI) – Nissan S14 / 2JZ GTE (700+LE)

 

 

Végül mit üzensz a nézőknek, mi a legfontosabb?

Gyertek el minél többen és szurkoljatok a hazai pilótáknak, mert nagy szükségük lesz rá. Meg kell mutatnunk újra, hogy milyen fantasztikus légkört tudunk teremteni, mellyel a magyarok virtuális lóerőket kaphatnak, és így meg tudják majd szorongatni a külföldi profikat.

 

 

-          Hajósi Miklós –

 

www.drifting.hu

 
A cikk Támogató partnere a 
 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.