Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Verseny az idővel és a kuplungokkal

2013.07.12

 

Kihívás napja – Máriapócs: Verseny az idővel és a kuplungokkal

 

 

Nagyon vártuk már a rabócsiringi versenyt, mivel a pálya karakterisztikája jól fekszik az E30-nak és a fordított nyomvonal új kihívásokat jelentett.

Szombaton kitelepültünk a megszokott helyünkre és hangolódtunk a versenyre.

Az időjárás kegyeibe fogadta a rendezvényt, de a nagy meleg miatt az aszfalt jóval fogósabbnak bizonyult mint korábban. Elkezdtük keresni a megfelelő abroncsot és begyakorolni a pályát, de ekkor megadta magát a kuplung. A csapat kupaktanácsa úgy döntött, javítjuk a hibát, hogy vasárnap már az első edzésen újra gurulhassunk.   

 

A megfelelő háttér lebeszélése után elindultunk  újra Budapestre hogy az éj leple alatt az Mpower Kft műhelyében új kuplunggal ruházzuk fel az E30-at. Vasárnap reggel hatkor a kis sárga versenyvas, már újra a máriapócsi depóban állt.

Az új kuplung sajnos  4 kör után ismét megálljt parancsolt. A versenyzőtársak segítségének köszönhetően Nagykállóban kaptunk egy utcai kuplungtárcsát. Kis csapatunk ismét erőt gyűjtött, majd a Narancs Drift Team és a Tar fiúk közreműködésével nekiálltunk a szerelésnek.

Az autó a kvalifikáció utolsó perceire összeállt, de a kuplungot óvatosan kellett kezelni, minél kevesebbet váltani, hogy legalább pár kört kibírjon. Így a kvali első körében Nikolett biztonsági körrel nyitott, a másodikban kicsit bátrabban de nagy óvatossággal a 10. helyet szereztük meg.

 

Az első csatában Tóth Alapos Géza volt az ellenfelünk. A múltkori versenyen tapasztaltak miatt gyanítottuk, hogy lesz egy visszahívás is a sztoriban. Így legyen lottó ötösünk :) De semmi sem tartóztathatott fel minket, hogy tovább lépjünk és a top nyolcban Grózinger Zsoltival meccseljünk. Megtettük amit lehetett, illetve amit a kuplung engedett és a maximumot kihozva magunkból igyekeztünk helyt állni, de ez most nem volt elég, így megérdemelten, a későbbi győztes, Zsolti jutott tovább.

Egy izgalmas hétvégén vagyunk túl, legyőztük az akadályokat, fontos pontokat szereztünk, és megtartottuk dobogós helyünket a bajnokságban.

 

Kihívás napja végeredmény: Nerom3 Drift Team vs. kuplung : 3:2 J

 

Köszönjük mindenkinek az önzetlen segítséget amivel hozzájárultak a sikerünkhöz:

Lángi Attila, Szabyk, Tar család, Narancs Drift Team

 

Találkozunk Július 20.-án a Hegyi Driften :)

 

Köszönet partnereinknek :

Bomba, Motul, Akont Kft., Sport Konyha, Racing-Shop

 

Köszönjük a segítséget mindenkinek aki velünk volt, szurkolt akár a pályaszélén akár otthon!

 

További információ a csapatról és Szántó Nikolettről: www.facebook.com/NeroM3.hu

 

 

 

Nerom3 Drift Team